Oyunculuk eğitimi müzik, dans, ya da spor gibi alanlarda olduğu gibi küçük yaşta alınması kişinin ileriki hayatında mesleğini daha iyi ve inançlı bir şekilde yapabilmesi için önemlidir.
Oyunculuk eğitiminin diğer sanat disiplinlerinden farkı sesin belli bir yaştan sonra oturmasında dolayı bir az daha farklıdır. Çocukluk döneminde başlanan oyunculuk eğitiminde temel olarak daha çok yaratıcı drama eğitimi ile başlanarak hayal gücünün geliştirilmesi ilerde oyunculuk mesleğini seçmesi açısından önemlidir. Yaratıcı dramının yanında belli düzeyde doğaçlama çalışmalarının yapılması ve daha sonra temel düzeyde basitleştirilmiş role hazırlık çalışmaları yapılmalıdır.
Bunların yanında oyunculuk için en önemli şartlardan biri olan diksiyon temel düzeyde diksiyon eğitimi hem ilerde mesleği yaparken hem de günlük hayatını sürdürürken çocuğun kendini doğru ifade etmesi açısından en önemli faktörlerden biridir. Çocukluk döneminde alınan oyunculuk ve diksiyon eğitiminin diğer bir faydası ise çocuğun topluluk önünde kendini doğru ifade etmesi, doğru bir beden dili kullanması en önemlisi ise kendine olan özgüveninin tam olarak oluşmasının sağlanmasıdır.
Çocukluk döneminde başlanan oyunculuk eğitimine ergenlik ve gençlik döneminde devam edilmesi öğrenilen bilgi ve becerilerin pekişmesini ve daha da oturmasını sağlar. Ayrıca ilerde oyunculuğu meslek olarak seçmesinde ya da bu konuda daha net karar vermesine yardımcı olur. Üniversitede oyunculuk üzerine eğitim almasında çocukluk ve gençlik döneminde alınan eğitimler oyunculuk mesleğinin daha bilinçli yapılmasında önemli bir faktördür.
Sonuç olarak oyunculuk eğitimi insanın her yaş döneminde alabileceği bir eğitimdir. Hangi yaşta olursa olsun hem konuştuğu dili doğru kullanması, beden dilini doğru kullanması ve de topluluk önünde özgüveninin tam olarak yerleşmesi açısında çok önemlidir.