İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nedir?

DC Kozmos İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nedir?

OYUNCULUK EĞİTİMİ

1.Performans Sanatı Yoluyla Oyunculuk Atölyesi

Performans sanatı, üreticisinin öznel duruşunu bedensel ilişkiler üzerinden tanımlamasıyla oluşur. Bedenin sınırları, sanatçının üretim sürecini belirlerken, gerçeklik ve oynama edimi arasında çeşitli şekillerde konumlanır. Bu atölye çalışmasında, temek oyunculuk deneyimi olan katılımcıların, performans sanatının üretim sürecinde beden, mekân ve zaman ilişkilerini çalışmalarına olanak sağlayarak, oyunculuk fikrine yeni bakış açıları kazanmaları hedeflenecektir.

Oyunculuk eğitimindeki katılımcılar bir dizi performans üretim pratiklerini deneyimlerken bir yandan da bireysel çalışma biçimlerini belirleyerek, kendi deneyimlerinden yola çıkan performans üretim süreçlerini de anlama imkânı sağlayacaklardır. Böylelikle atölyeye katılan oyuncunun kendi içsel dünyaları ve çevreleriyle kurdukları ilişkilerde yeni anlam ve ifade boyutları kazanmaları hedeflenecektir.

KAMERA KARŞISINDA OYUNCULUK EĞİTİMİ

2.Kamera Önü Oyunculuğu

Bu atölyede, kamera önü oyunculuğunun temel gereksinimlerinin yoğun olarak çalışılmasıyla oyuncunun kamera önü deneyimi kazanması amaçlanmaktadır. Stüdyo ortamında katılımcılar, kendilerine verilecek parçaları bireysel olarak ve bir partnerle çalışacaklar, bu sırada metin analizi, kamera ile ilişki ve kendine ait kamera önü oyunculuğu stratejilerini geliştirmeleri hedeflenecektir.

3.İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Oyuncunun Kendi Tekstini/Senaryosunu Oluşturması

Oyuncunun yaratım süreçlerini zenginleştirmeye yönelik olarak, her katılımcının, kendi oluşturacağı bireysel metnin, kişisel oyunculuk yetkilerini ön plana alarak çalışacağı bu atölyede, oyuncunun, kendi otantik dilinin kendi bedeni üzerinden ortaya çıkarması hedeflenmektedir. Temel performans/tiyatro yazım teknikleriyle doğaçlama oyunculuk ve beden kullanımının yoğun olarak çalışacağı bu atölyede, her bir katılımcı için oyunculuğa dair özgün ve yeni bir ifade biçimi ve perspektife sahip olma konusu üzerine çalışılacaktır.

 

ONUR KARAOĞLU

MEHMET ŞAHİN

Exit mobile version